به گزارش تحریریه، تارنمای «گلوبال ریسرچ» نتایج چند پژوهش گوناگون در حوزه پزشکی را منتشر کرده است که براساس آن تبلیغ و تاکید بر ضرورت استفاده از ماسک ها تنفسی برای مقابله با کرونا با واقعیت مطابقت ندارد.
نتیجه این پژوهش ها که به تازگی در نشریه «Cancer Discovery» هم منتشر شده است نشان می دهد استنشاق میکروب های مضر می تواند موجب سرطان های پیشرفته ریه در افراد بزرگسال شود. استفاده طولانی مدت از ماسک ها هم ممکن است موجب بروز همین بیماری خطرناک شود.
میکروب شناسان اعتقاد دارند استفاده پی در پی از ماسک باعث ایجاد یک محیط مرطوب بین پارچه ماسک و صورت فرد می شود و در این محیط میکروب ها فرصت رشد و تکثیر را قبل از ورود به ریه پیدا می کنند. سپس این میکروب های خارجی از طریق بینی و دهان وارد نای و سپس از طریق دو لوله وارد شش ها و کیسه های هوایی پوشیده از رگ های خونی می شوند.
«لئوپولد سگال» مدیر برنامه بررسی میکروهای ریه و دانشیار دانشگاه نیویورک اعتقاد دارد تاکنون فکر می شد ریه ها استریل هستند اما اکنون می دانیم از طریق دهان به صورت طبیعی میکروب های دهان می توانند وارد شش ها شوند. این میکروب ها سپس موجب التهاب ریه ها و در پروتئین هایی می شوند که به نام cytokine IL-۱۷ معروف هستند.
تیم تحقیقاتی در بررسی های خود روی ۸۳ فرد بزرگسال مبتلا به سرطان ریه دریافت که کولونی باکتری هایی که از طریق استفاده طولانی از ماسک وارد ریه می شوند در ریه افرادی که زیاد از ماسک استفاده می کنند بیشتر یافت می شود.
تحقیقات مشابه روی موش ها نیز نشان داده است که وجود چنین باکتری هایی منجر به ظهور سلول های سرکوب کننده سیستم ایمنی و بروز التهاب سلولی می شوند.
همین یافته های پزشکی موجب شده است تا تردیدهای فراوانی در میان محققان در مورد میزان هزینه و فایده استفاده اجباری از ماسک شده است. «آجی جوفه» متخصص بهداشت عمومی در کانادا در مطالعات خود به این نتیجه رسید که مضرات قرنطینه و استفاده طولانی مدت از ماسک ۱۰ برابر بیشتر از منفعت آن است.
علاوه بر این پزشکان اعتقاد دارند استفاده زیاد از ماسک موجب بروز جوش های صورت، بسته شدن منافذ و ناراحتی های پوستی می شود. دندانپزشکان نیز از افزایش التهاب لثه و پوسیدگی دندان تا ۵۰ درصد در چند ماه اخیر خبر می دهند.
پایان/
نظر شما